Utrecht Science Park Marathon 2018

Op 18 maart 2018 is er weer een editie van de Utrecht Science Park Marathon gelopen, de 37e alweer! Vorig jaar heb ik zelf meegedaan met de halve marathon. Dat was toen mijn eerste halve marathon ooit.
Persconferentie:
Naast de halve is er ook een kidsrun, 5km, 10km gelopen en uiteraard de klassieker: de 42.195 meter lange marathon. De marathon is dit jaar voor het eerst voorzien van topatleten. Een viertal Afrikaanse heren zal hier de strijd voor de titel gaan voeren. Deze atleten lopen een tijd rond 2:15. Een tijd waar de meeste mensen nooit van mogen dromen. Hier onder een korte indruk van de persconferentie waar twee van de topatleten werden voorgesteld, namelijk: David Cherop (Oeganda), Jackson Rutto (Kenia) die op de Marathon de strijd met nog 2 Oost-Afrikanen aan zullen gaan. ‘Local hero’ Lars Cazander werd gepresenteerd als kanshebber op de halve marathon, met een streeftijd rond 1 uur en 8 minuten.
Raceday:
Het was een arctische dag met een gevoelstemperatuur rond -10 graden Celsius. De omstandigheden waren écht pittig. Ondanks dat zijn er hele mooie tijden gelopen, door de topatleten, maar ook door de recreanten. Chapeau aan iedereen die zijn race wist te volbrengen met die kou! Op de halve marathon wist Koen Raymaekers, geboren in Cothen en woonachtig in Kenia, de titel te grijpen in een mooie tijd van 1:09:38 met maar een paar seconden achter zich de Utrechter Guus Reijngoud. Andere lokale loper Lars Cazander greep helaas naast het podium achter Erik Anfält.
Op de marathon was het vanaf kilometerpunt 30 spannend welke man de marathon ging winnen. De strijd daar werd uitgemaakt door Mohammed Nurhussein en Yekeber Bayabel, wat uiteindelijk resulteerde in een mooie eindsprint in het Utrecht Science Park. Nurhussein, die met een knappe tijd van 2:18:34 als eerste over de streep kwam, met zijn tegenstander maar 2 seconden erachter, wat mooie plaatjes opleverde!
Bij de vrouwen won de Zweedse Josefin Gerdevag op de halve en de Roemeense Maria Veliscu op de hele marathon.
Voor alle raceresultaten, check HIER de site van Sporthive.
Klik HIER voor alle foto’s die ik heb gemaakt tijdens het het evenement.